Android 5.1 – Lollipop

Android Lollipop 5.0 se presupunea ca va forma o adevarata revolutie, si va schimba tot,insa acest lucru nu s-a intamplat. Android 5.0 a fost putin dezamagitor. In linii mari, putem afirma ca se misca destul de lent, si avea foarte multe bug-uri.

Desi nu se poate afirma cu certitudine ca noul Android 5.1 este cu siguranta mai bun, macar putem sa avem acces la un alt tip de Android. Spunem ca nu stim sigur cat e de bun deoarece, a fost lansat abia acum o luna, si desi exista multe teste care afirma ca suntem cu un pas inainte, noi consideram ca este cam devreme pentru aceasta. Cei care au Android 5.1 instalat pe smartphone-ul, ori tableta lor ne relateaza ca s-au rezolvat multe bug-uri, si multe trasaturi promise de Lollipop de la inceput par sa apara in Lollipop 5.1 .

Asadar, Android Lollipop 5.1 este de gasit pe dispozitivele Nexus, mai exact din gama Android One care au fost lansate prima data in Indonezia.

Control WiFi si Bluetooth mult mai bunAndroid 5.1 Lollipop update

Cu aparitia lui Lollipop optiunea de setari rapide din bara de notificatii era foarte limitata si rudimentara. Trebuia sa mergi pana la Settings ca sa faci tot ce vrei, inclusiv pentru a opri WiFi-ul. Acum, prin Lollipop 5.1 WiFi-ul se poate inchide direct din bara de notificari, la fel si pentru Bluetooth, tot ceea ce e necesar fiind o simpla apasare pe ecran. Ba mai mult, modificarea de finete o reprezinta animatiile oricarei optiuni din bara de notificari care iau viata la o simpla apasare, de exemplu, la optiunea de Auto-rotate se tot intoarce short-cut-ul.

Sunet mult mai bun

Cu Android 5.1 nu ne mai ingrijoram daca va suna alarma dimineata, sau nu. Nu numai mie mi s-a intamplat sa dorm mai mult pentru ca telefonul meu si-a limitat volumul sonor, nu? Ei bine, Android 5.1 te lasa sa iti setezi telefonul pe silent dar nu il pacalesti, deoarece, la urmatoarea alarma te trezeste cu siguranta. Acest lucru functioneaza atat pentru profilul Silent cat si pentru None. Singurul inconvenient ar putea sa il reprezinte faptul ca alarma trebuie setata undeva la sub 12 ore, ori altfel sigur vei intarzia la intalnire/ servici, etc.

O protectie mult mai buna a dispozitivului dumneavoastra

Furtul telefoanelor este o reala problema peste tot. Pentru aceasta, Android 5.1 are cateva noi trasaturi de protectie. Printre cele mai inedite o reprezinta faptul ca desi telefonului i se aplica optiunea de revenire la setarile din fabrica, utilizatorului i se cere in continuare parola pentru account-ul Google folosit anterior pe acelasi dispozitiv. Aceasta optiune e reprezentate de structura Device Protection.

Asadar, hotul va trebuie sa stie mai multe despre dumneavoastra, cum ar fi parola de gmail, daca dupa ce va fura telefonul doreste sa il si foloseasca in vre-un sens.

Totusi, aceasta posibilitate de protejare sporita a telefonului se va aplica doar modelelor Nexus 6, Nexus 9, si noile dispozitive pe care va rula Android 5.1.

Gata cu conexiunile Wireless de toata jena

Intr-adevar, printre cele mai preferate noutati aduse de Android 5.1 o reprezinta faptul ca, daca se intampla ca dispozitivul sa se conecteze la vre-un port wireless cu semnal slab, dupa deconectare pur si simplu va tine minte si nu se va mai conecta niciodata la el. Aceasta trasaura este perfecta pentru cand mergeti in excursie si tot incercati sa filtrati toate porturile wireless pentru a-l gasi pe cel mai bun.

Voce HD si suport Dual-SIM imbunatatit considerabil

Desi stim cazuri fericite de dispozitive pe care HD Voice functioneaza foarte bine, Android 5.1 face totul oficial, astfel incat pe Nexus 6, si varianta T-Mobile a acestuia, Verzion care urmeaza sa fie lansata curand, pune la dispozitie o calitate vocala total superioara celei cu care credem ca suntem obisnuiti.

Pe langa aceasta, avem si o posibilitate inedita de a folosi un dispozitiv cu Android de mare viteza pentru doua cartele SIM, acesta promitand o manevrare mult mai usoara si mai clara a amandurora. Noul sistem API le va permite dezvolatorilor sa formeze aplicatii care sa functioneze foarte bine si pentru telefoane Dual- SIM reusind sa stranga componente si date de pe ambele, sau nu, in functie de dorinta utilizatorului.

Asadar, noul Android nu pare sa promita foarte multe, ci mai mult sa ne multumeasca cu o varianta de Lollipop 5.0 imbunatatita. Utilizatorii de dispozitive Nexus pot sa descarce deja pachetul de software AOSP de la Google, insa doar cei care folosesc pentru Nexus 5, Nexus 7 2012 (varianta cu WiFi) şi Nexus 10.

Nexus 5 – https://dl.google.com/dl/android/aosp/hammerhead-lmy47d-factory-6c1ad81e.tgz

Nexus 7 – https://dl.google.com/dl/android/aosp/nakasi-lmy47d-factory-bc93dab8.tgz

Nexus 10 – https://dl.google.com/dl/android/aosp/mantaray-lmy47d-factory-63eade7f.tgz

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *