O noua versiune Android, de data aceasta suntem la litera L cu Android L. Vezi cand se va lansa.

Google anunta lansarea unui viitor sistem de operare din familia Android. Se pare ca Google lanseaza versiunile Android in ordine alfabetica asa ca dupa lansarea lui KitKat, acum vor lansa versiunea Android L, numele final nefiind cunoscut inca.

Android L va fi numele de scena al viitorului sistem de operare pentru telefoane si tablete de la Google. Android L vine dupa KitKat, iar priele informatii au aparut la conferinta dezvoltatorilor Apple. Optiunile de nume pentru versiunea Android L sunt foarte multe dar se zvoneste ca cel mai probabil se va numi „Lemon” sau „lime„, iar o alta varianta ar fi „Lollypop”.

Miercuri seara, Google a anuntat o versiune de Android L destinata programatorilor, pentru ca acestia sa inteleaga cum functioneaza, care sunt schimbarile si cum isi pot optimiza aplicatiile pana la lansarea oficiala a Android L

 

Noua versiune a sistemului de operare, Android L, vine cu cateva modificari la interfata. Va avea o bara de status imbunatatita. Vor fi schimbari, din nou, si la aplicatia de apelare telefonica. Google a redesenat si animatiile tranzitiilor, astfel ca acum acestea arata mai naturale. Practic, s-a muncit la aproape toate aplicatiile cu care se instaleaza sistemul de operare.

La noul Android L, notificarile vor fi disponibile chiar daca ecranul telefonului este blocat. 

Browserul Chrome a primit si el un design mai fluid, iar unele parti ale interfetei s-au redimensionat, ca sa poti sa accesezi mai usor informatiile care te intereseaza. Apoi, atunci cand vei face scroll, vei observa ca telefonul se misca mult mai natural.

Android L ar urma sa iti permita sa te bucuri mai mult de bateria telefonului. Va exista un mod Battery Saver care iti va permite sa faci optimizari si sa dezactivezi anumite functii. In cazul Nexus 5, ar urma sa castigi o ora si jumatate, scrie gsmarena.

Noua versiune iti permite si sa separi datele personale de cele de la serviciu, fara ca tu sa faci vreo modificare.

Dezvoltatorii vor primi in perioada imediat urmatoare versiunile noi de Android pentru Nexus 5 si Nexus 7. Ceilalti utilizatori se vor bucura de noul sistem de operareAndroid L incepand de la toamna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *