Aplicatia FUELIO pentru Android – prietenul masinii tale

Azi cautam orice dispozitiv care ne ajuta sa economisim cat mai mult timp, nu? Ei bine, se pare ca dispozitivul care ne ajuta cel mai mult e telefonul mobil, sau chiar tableta in ultima perioada. De ce? Nu cred ca exista vre-un uilizator de Android sau iOS care sa nu cunoasca raspunsul – pentru ca avem sute de aplicatii in toate domeniile necesare unui trai de viata alert, pe care toti il avem.

Vrem sa abordam un subiect important, si anume, mersul cu masina. De cativa ani incoace, odata cu aparitia Google Earth, si Google Maps ne e mai usor,si online putem verifica diferite trasee, si informatii rutiere. Acum, toate aceste lucruri, si multe altele le avem in aplicatiile de pe telefon. Cea mai noua inovatie insa, o reprezinta Fuelio.

logo aplicatia Fuelio

Aceasta aplicatie nu are nicio legatura cu caracteristica de GPS, harti, s.a.m.d, ci dimpotriva, este un manager al consumului de carburant. Necesitatea acestei aplicatii o stim cu totii, la finele fiecarei luni incepem sa ne intrebam cum de am cheltuit atat de mult pe benzina sau motorina, si alegem calea cea mai usoara, si anume, dam vina pe scumpirea lor ☺.

Fuelio a inceput ca si un proiect privat, al unui progranator pe nume Adrian Kajda, incepand cu anul 2011, iar acum a fost preluat de compania  Sygic care se focuseaza pe aplicatii legate de navigatie,  care detin aplicatia cu cel mai mare numar de instalari,  si anume Sygic GPS Navigation

 

Specificatiile aplicatiei :

 • Se gaseste gratis in Market.
 • Design-ul simplu si usor de utilizat. Cel mai important aspect este faptul ca nu apare niciun tip de reclama, aspect foarte deranjant la toate aplicatiile gratis.
 • Meniul legat de carburant  urmareste plinurile facute la masina, consumul de carburant, statusul carburantului in masina, etc.
 • Daca detineti mai multe masini puteti tine evidenta pentru fiecare in parte, inregistrandu –le pe fiecare.
 • Aplicatia face statistici legate de costuri, consumuri medii, economia pe care o faceti, etc.
 • Puteti seta distanta atat in kilometrii, cat si in mile.
 • Unitatile pentru carburant le puteti seta in : litrii sau galoane.
 • Puteti sa importati sau sa exportati ce doriti pe cardul SD.
 • Puteti sa transpuneti informatia si intr-un document ca si Excel, LibreOffice, OpenOffice, Google Docs spreadsheet sau orice altceva.
 • Puteti salva traseele si informatiile legate de consum pe Google Map.
 • Exista posibilitatea de a selecta limba dorita, aplicatia fiind rulata in 15 limbi.
 • Totodata, pe langa statisticile mai sus amintite, aplicatia va poate creea diferite diagrame sau tabele legate de consumul de carburant, costul acestuia, raporturile dintre cele doua, cheltuielile lunare pe carburant, sau multe altele.

 aplicatia fuelio

O varianta updatata a aplicatiei survola pe Market de ceva vreme, acum aceasta fiind gratis. Specificatiile la care s-a lucrat sunt urmatoarele:

– Sincronizarea cu Dropbox

– Auto-sincronizarea cu Dropbox in vederea

– Sincronizarea cu Google Drive, si la fel ca si la Dropbox, adaugarea de informatii legate de costuri, si plinuri facute la carburant.

– Posibilitatea crearii unui Shortcut care faciliteaza adugarea informatiilor legate de plinurile facute la masina.

– S-a lucrat si la partea de costuri, acum avand posibilitatea sa urmariti modificarea preturilor nu doar la benzina sau motorina, ci si la alte servicii, cum ar fi : intretinerea masinii, asigurarea, serviciul de curatare, sau chiar si platile efectuate pe parcare.

– S-a adaugat efectuarea unui sumar pentru fiecare categorie de plata.

– Acum puteti evalua comparative prin formarea unor diagrame, de exemplu : carburant vs. cost, mediile de costuri alocate lunar, etc.

– O alta modificare foarte binevenita este si posibilitatea selectarii unui reminder, care este ca si un memento care va aduce aminte  sa nu uitati sa alimentati masina, sau masinile, dupa caz.

Si nu in ultimul rand, se pot face donatii catre autor.

 

Asadar, cu Fuelio puteti sa tineti minte exact unde ati alimentat masina si cu ce pret, doar prin simpla privire a hartii care va salveaza automat odata ce introduceti datele. Este cea mai fiabila modalitate de a mentine in control tot ce aveti nevoie pentru masina dumneavoastra, sic el mai bun lucru este faptul ca e gratis. Tot ce trebuie sa faceti e sa il instalati in telefonul sau tableta dumneavoastra.

Descarca FUELIO din Google Play !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *