Aplicatii android pentru Facebook

Oricat de mult am incerca, ne este foarte greu sa evitam Facebook-ul, o aplicatie de care foarte multi trebuie sa recunoastem, suntem chiar dependenti.In 2004, cand Mark Zuckenberg a inventat aceast site folosit ca si retea de socializare, nimeni nu credea ca va ajunge al doilea site social mondial dupa Google, din punct de vedere al numarului de vizite, avand in anul 2014 la inceput 1,35 miliarde de utilizatori.

Initial, o versiune a acestuia s-a format la Harvard, fiind o retea cu circuit inchis la care aveau acces strict studentii universitatii, urmand ca dupa o perioada sa fie deschis si unor universitati americane, etc.

Impactul lansarii aplicatiei a fost socant, inregistrand in aplicatie facebookprimele noua luni ale anului 2010 un profit de 355 de milioane de dolari. La noi in tara, in ianuarie 2010, Facebook avea 0,5 milioane de utilizatori, insa in 2011 la sfarsit avea peste 3,7 milione. Asadar, Facebook e un adevarat fenomen, care a reusit sa acapareze nu doar tineretul si adolescentii, ci persoane de absolute toate varstele. In ,,ajutorul” nostru au venit si numeroasele revizii care au transformat aceasta aplicatie in una mai usor de folosit ca niciodata, numarul utilizatorilor crescand pe zi ce trece.

 

Dupa cum v-am mentionat si intr-un articol anterior, Facebook si Facebook Messenger s-au deaprtit ,,official” de ceva vreme inca, o miscare care a deranjat multi utilizatori, in special pe cei care nu doreau sa descarce neaparat o alta aplicatie pentru a folosi serviciul de mesaje. Pornind de la aceasta, multi dezvoltatori au inceput sa creeze aplicatii asemanatoare Facebook-ului, care se axeaza pe interfata principala a retelei de socializare, deoarece se presupune ca Facebook Messenger il ai deja instalat, pentru ca toti stim cat de greu e san e despartim de aceasta aplicatie. Totodata, am gasit si alte aplicatii care prevad niste utilizari chiar amuzante ale Facebook-ului, de care suntem siguri ca nu stiai.

Alias Facebook Home Launcher

 

Pret: Gratis

Slogan : Facebook Home done better.

Descarca Alias Facebook Home Launcher de pe Google Play !

 

Aceasta aplicatie a fost destinata sa rezolve toate schimbarile oribile pe care le-a suferit aplicatia comuna de Facebook. Este gratis, si are un rating de 4.0 in Play Store.

Aspecte pro :

 • o aplicatie Android cu trasaturi de Facebook, in loc de o aplicatie Facebook cu trasaturi de Android (stim ca a doua nu e prea plauzibila, dovada sunt numeroasele bug-uri ale aplicatiei Facebook)

 • e totusi integrata in Facebook, pastrand limitele obisnuite, pentru cei care se acomodeaza mai greu unei schimbari

 • sincronizeaza automat legaturile necesare, deci nu mai trebuie sa le facem noi

 • ai posibilitatea sa iti setezi tu iconitele pe home screen, posibilitate inexistenta prentru aplicatia obisnuita de Facebook.

Aspecte contra:

-in functie de ce dispozitiv folositi, s-ar putea sa functioneze mai incetinit.

– daca nu vreti Facebook ca si launcher al dispozitivului dumneavoastra, nu e potrivit.

– s-au intalnit unele probleme de log-in.

– nu exista vre-un up date din Ianuarie 2014, si nu stim daca va mai aparea vre-unul.

Facebook-ul oficial

Pret: Gratis

Slogan : Sometimes official is the way to go.

Descarca Facebook de pe Google Play !

 

Desi incercam sa oferim alternative, cateva persoane vor ramane in continuare fidele aplicatiei originale, si nu ii invinovatim. Desi a avut o istorie lunga de probleme, in apararea lor, putem spune ca incearca sa isi revina. Aplicatia oficiala are totusi o problema majora, care va v-a manca toata bateria teleonului daca nu aveti grija. Totusi, daca sunteti un utilizator dependent de marketingul care are loc pe Facebook, din pacate, aceasta este singura posibilitate a dumneavoastra.

Aspecte pro:

 • In ciuda problemelor care se ivesc la utilizare, pentru anumite trasaturi ale sale, este singura aplicatie disponibila.
 • Incearca mult in ultima perioada sa isi imbunatateasca interfata si performanta aplicatiei.

Aspecte contra:

 • Designu-ul lasa putin de dorit.
 • Unele conexiuni, si incercari de log-in pot prevedea erori.
 • Pentru a preveni consumul bateriei, ar trebui sa inchideti fortat aplicatia din meniul de Setari ale telefonului/tabletei dumneavoastra, altfel, viata bateriei va fi foarte scurta.

Fast for Facebook

Pret: Gratis

Slogan : They don`t call it Slow for Facebook.

Descarca Fast for Facebook de pe Google Play !

 

Aceasta aplicatie are deja peste 7 milioane de descarcari, fiind o aplicatie care pune in miscare toate acele situatii de nisa in care aplicatia originala pare sa aiba o lentoare consacrata deja.

Aspecte pro:

 • O aplicatie care ocupa doar 2 MB, are consum scazut de RAM-i, se poate muta pe SD card.
 • Te lasa sa iti setezi tu tema aplicatiei, si chiar sa iti alegi propriile butoane.
 • Tot ce tine de notificari se poate instala separat.
 • Messenger-ul e integrat, deci poti reveni la tot ceea ce doresti intr-o singura aplicatie.

Aspecte contra:

 • Poate prevedea anumite bug-uri pe unele dispozitive.
 • E placut pentru utilizatori, si printre cele mai mari ,,probleme” e adaptarea la un Facebook usor diferit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *