Aplicaţii pentru securizarea Androidului

Salut !

V-aţi gândit ce s-ar putea întâmpla dacă cineva v-ar pune mâna pe telefon şi v-ar fura toate informaţiile dumneavoastră personale şi le-ar folosi în alte scopuri, ce nu v-ar pune într-o lumină bună ?

Desigur, acum te gândeşti probabil ce soluţie de securitate poţi adera. De cele mai multe ori, telefoanele Android sunt prada hackerilor, şi unele dintre acestea chiar cedează.

În articolul următor, îţi prezint câteva metode de securitate, ce te pot ajuta să te protejezi de musafirii nepoftiţi. Nu e o noutate că majoritatea atacurilor hackerilor sunt către platforma Android, fiind cea mai extinsă la ora actuală.

Este surprinzător faptul că abia de la Android Jellby Bean, Google a introdus câteva noi sisteme de securitate. Versiunile mai vechi trebuie să se mulţumească cu aplicaţiile dedicate.

Primul lucru ce trebuie să îl faci este să nu instalezi aplicaţii de la dezvoltatori cu prea multe voturi negative.

Sfatul meu: Citeşte şi tu prin comentarii părerile utilizatorilor şi vezi rating-ul aplicaţiei.

Deseori se întâmplă faptul să descarci o aplicaţie ce ascunde un virus sau care îl poate lăsa pe un hacker să îţi „descoase” telefonul aşa cum vrea el.

Un alt pericol pentru Android îl reprezintă viruşii. Viruşii pentru Android sunt din ce în ce mai noi şi mai iscusiţi. Majoritatea viruşilor creaţi pentru platforme mobile sunt cei pentru sistemul de operare Android. Nu e ciudat, aşa cum am spus, fiind cea mai extinsă platformă, hackerii au de unde alege.

O soluţie de securitate este aceea Antivirus. În ultimul timp până şi antiviruşii sunt făcuţi să îşi bată joc de device-ul tău.

Recomandarea mea pentru o soluţie Antivirus este BitDefender Mobile Security. Desigur, mai are şi alte chestii pe care să le instalezi, tot de la BitDefender, care fac cam acelaşi lucru, dar acesta este cel mai bun. 

Eu personal utilizez această aplicaţie de ceva timp, astfel că sunt extrem de mulţumit de ea. Probabil vei fi şi tu. Trebuie să ştii că la ora actuală BitDefender este cel mai bun antivirus din lume, şi ca bonus, trebuie să ştii că este unul românesc.

mobile_security

 

Cum îţi mai poţi proteja telefonul de alte persoane ?  

Poţi seta pentru a-ţi bloca lockscreen-ul o parolă, un model, sau un cod pin. Începând cu Android 4.0 Ice Cream Sandwich, poţi seta deblocarea facială. Fiecare dintre aceste 4 metode sigur te vor ajuta. Pentrudeblocarea facială nu trebue să îţi faci griji de faptul că nu te va recunoaşte telefonul.

Sincer, mi se pare aiurea. Adică trebuie să ai o anumită lumină în locul unde te aflii pentru ca telefonul să te recunoască, plus o cameră secundară destul de serioasă.

În cazul în care telefonul nu te recunoaşte, va afişa mesajul „Unrecognised Face” şi te va pune să scrii o parolă sau un cod pin.

Cam acestea ar fi metodele prin care tu poţi să îţi protejezi telefonul.

Să nu uit, o aplicaţie destul de bună pentru a-ţi proteja telefonul, aplicaţie cu aplicaţie este AppLock.

App-Lock1

Download

Acestea ar fi câteva metode prin care poţi să îţi protejezi telefonul Android de numite persoane.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *