Bodyprint scaner biometric dezvoltat de Yahoo Labs

Scanerele biometrice sunt destul de familiare utilizatorilor de smartphone-uri (sau telefoane inteligente), chiar daca nu functioneaza tot timpul perfect. Recunoasterea biometrica este folosita de telefoanele inteligente pentru a avea acces la acesta (ca o extra masura de securitate). Cel mai cunoscut si popular scaner biometric pentru smartphone-uri este cititorul de ampreta, dar cat de curand vom avea mai multe optiuni.bodyprint3

O echipa de cercetatori de la Yahoo Labs a creat o noua tehnologie denumita “Bodyprint” care transforma ecranul telefonului intr-un scaner biometric. Majoritatea ecranelor au o rezolutie de intrare destul de mica in comparatie cu iPhone 6 sau Galaxy S6, de aceea cu Bodyprint trebuie scanate diferite parti ale corpului: urechea, pumnul, palma, etc…

 

In video-ul de mai jos puteti vedea cum un utilizator este verificat folosind scanarea biometrica  a urechi inainte de a putea raspunde la telefon. Este similar cu folosirea amprentei, dar tehnologia Bodyprint va putea fi folosita pentru mai decat accesul la anumite functii ale sistemelor pe  Android sau iOS. Cu siguranta vom afla pana unde poate merge imaginatia dezvoltatorilor de aplicatii mobile cand vine vorba de tehnologia Bodyprint.

Aceasta noua tehnologie a fost prezentata la Computer-Human Interaction Conference in 2015, care a avut loc la Seoul, in Corea de Sud. Intr-o demostratie realizata cu 12 persoane,Bodyprint a identificat corect utilizatori cu o acuratete de 99,98%.

Cu siguranta vor fi multe aplicatii mobile care vor avea la baza aceasta tehnologie, dar testul suprem este review-ul utilizatorilor. Imaginatia mea nu este una foarte bogata, dar prevad aplicatii folosit aceasta tehnologie ca sa ajute persoanele cu diferite tipuri de disabilitati sa acceseze dispozitivele mobile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *