Cum se scrie – o aplicatie pentru toti

Aplicatia Cum se scrie  vine in ajutorul nostrum pentru momentele in cate nu stim sigur daca un cuvant se scrie cu un singur «i» sau mai multi, cand trebuie sa scriem un cuvant legat, sau separat, cand nu stim exact forma corecta sau forma de plural a acestuia,  sau atunci cand nu tinem minte modificarile din DOOM, sau pur si simplu nu putem sa ne obisnuim cu acestea.

Surprinzatoare este povestea acestei aplicatii. Ea a fost demarata de Mihai, un baiat de aproape 17 ani, elev in clasa a X-a, si a devenit populara foarte rapid in randurile romanilor. De mic l-au pasionat programarile, si jocurile de calculator, incepand cu binecunoscutele comunitati de Counter Strike, si a continuat sa isi faca banuti din diferite site-uri pe care le realiza la cererea clientilor. Asta a durat pana cand a ramas fara cereri, urmand sa inceapa sa faca aplicatii mobile.

Toata ideea a pornit de la constientizarea elevului ca face greseli gramaticale in comunicarea verbala de zi cu zi, si in special in cea scrisa, cand a trimis cateva emailuri pline de greseli gramaticale unor profesoare. E un adevar trist, care a avut un final fericit : un adolescent care e obisnuit sa scrie dc in loc de de ce  sau alte tot felul de prescurtari a reusit sa faca un profit din aceasta, si sa isi si imbunatateasca situatia financiara. Aplicatia a fost lansata in luna ianuarie, si functioneaza si fara conexiune la internet.

cum se scrie

 

Cum functioneaza aplicatia, si cum se foloseste?

Initial, intentia tanarului era sa isi faca o baza de date pentru a nu mai avea erori gramaticale si dezacorduri, iar apoi s-a decis ca e un lucru la care ar trebui sa aiba acces mai multe persoane de varsta lui si nu numai, pentru ca toti tinerii de azi fiind prea preocupati de gaming, mai uita si de cealalta parte importanta pentru ei, si anume : scoala.  Asadarm in aproximativ trei saptamani totul a fost gata, si aplicatia s-a lansat in Play Store. Aceasta are un motor de cautare care se imbunatateste saptamanal, deoarece constant apar intrebari noi, si nedumeriri legate de scriere ale utilizatorilor. Legat de detaliile tehnice, aplicatia are doua baze de date, si anume, una interna care are in jur de o mie de expresii si care e constant reactualizata de catre Mihai, si o a doua baza de date in care se salveaza celalalte intrebari care in prezent nu se afla in baza de date interna, insa utilizatorul nu ramane fara raspuns, fiind posibila conexiunea la internet pentru a cauta acolo informatia  dorita.

O veste buna este faptul ca, dupa o revizuire a aplicatiei, cei de la Apple au permis introducerea acestei aplicatii in magazinul de aplicatii pentru iPhone, insa spre deosebire de varianta Android care e gratis, varianta iOS va costa un euro.

Folosirea acestuia este extrem de simpla, fiind necesar sa introduceti o intrebare, sau o contrazicere ca si : a creea sau a crea urmand ca programul sa caute in baza de date interna, si apoi pe internet. Totodata, e foarte important de specificat si faptul ca aceasta aplicatie functioneaza atat ca si un DOOM cat si ca si un DEX. Modalitatea de a adresa intrebarile este una usoara, deoarece interfata permite utilizarea aplicatiei fara probleme.

Impactul pe piata a fost unul considerabil, astfel incat, la o luna de la lansare si promovare, aplicatia a ajuns la 23 000 de descarcari si undeva intre 4000 si 6000 de cautari zilnice, toate aceste informatii fiind preluate din baza de date pe care o poate accesa Mihai, unde acesta are stocate absolut toate intrebarile puse de utilizatori in aplicatie.

In ceea ce priveste limitele de varsta ale utilizatorilor, cei mai multi au intre 29 si 45 de ani, iar apoi sunt cei cu varsta intre 15 si 25 de ani. Intrebarea tuturor ramane cea legata de ce ajung tinerii din ziua de azi sa scrie gresit? Ei bine, toata era de gaming si discutii in engleza, si prescurtari la absolut orice a adus aici. Nu e tocmai un aspect negativ, referitor la partea de gaming, deoarece coordonarea unui joc de strategie, folosirea chat-ului, si toate celalalte lucruri e normal sa se faca rapid, pentru a se bucura mai mult de joc, insa problema este legata de faptul ca tinerii se indeparteaza tot mai mult de literatura.

 

Descarca Cum Se Scrie de pe Google Play !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *