Google Maps pentru Android – nu o folosesti ?

Fara sa exagerez, in ziua de azi, Google tine loc de enciclopedie, aparat de masura, furnizor de divertisment si, mai nou, de GPS. Daca software-uri precum Google Earth erau disponibile pe PC de foarte mult timp, progresul dispozitivelor mobile a facut posibila implementarea acestora si pe sistemele care folosesc Android.

Fotografie cu Google Maps pentru Android 2014

 

Este un adaos gratuit, a carei utilitate este dovedita din plin de fiecare data cand iti parasesti domiciliul in cautarea unei destinatii mai putin cunoscute. Si, daca pana acum, expresia “cauta pe Google” putea fi considerata ca fiind doar o gluma, in prezent, cu siguranta este o parte integranta a vietii fiecaruia.

Mersul pe jos, cu bicicleta sau cu masina nu a fost niciodata mai usor. Prin incorporarea unor harti detaliate poti gasi pe loc cea mai buna directie si te poti reorienta fara probleme daca te-ai ratacit intr-un oras strain. Mai nou, gigantul IT a lansat o noua aplicatie, Waze, care iti prezinta in timp real detalii despre trafic si iti ofera rute alternative daca drumul pe care mergi este blocat. Waze inca nu a fost integrat in pachetul Google Maps, dar poate fi descarcat separat, tot gratuit.

Fara mult efort poti gasi cea mai buna ruta pentru tine, alegand doar mijloacele pe care doresti sa le folosesti. Poti evita autostrazile sau punctele de trecere cu plata iar modul in care alegi sa privesti harta este costumizabil (poate varia intre modulele Satelit, Teren sau Google Earth). In plus, pentru a economisi timp, recomand setarea dinainte a locuintei sau a locului de munca.

Modul satelit in Google Maps 2014

Exista si optiunea de a cauta automat cele mai apropiate puncte de interes. Daca vrei sa gesesti restaurantele, benzinariile sau orice alt furnizor de servicii sau punct comercial important din zona, aplicatia iti pune automat la indemana o lista a acestora.

Din pacate, nu este mereu si cea mai buna metoda de a descoperi ceea ce cauti, uneori cel mai apropiat magazin fiind indicat ca fiind unul care, de fapt, este mai departe.

Nu este insa un mare dezavantaj si cu siguranta poate fi uitat atunci cand Google Maps da rezultate. Si asta se intampla foarte des. Fie ca esti pe jos sau la volan, aplicatia iti arata cel mai scurt drum, si daca vrei, toate rutele ocolitoare. In oras sau intr-o calatorie de durata, sistemul este exact, iar Waze il imbunatateste si mai mult.

Screen-shot din Google Maps pentru Android 2014

 

Daca un accident se petrece in fata ta si blocheaza drumul, aplicatia semnalizeaza acest lucru. Daca un drum mai rapid apare, acesta ti se face cunoscut, disparand dupa doar 30 de secunde daca nu il iei in seama. Distanta si timpul pana la destinatie apar si ele pe ecran, insa uneori asa se intampla si cu cateva reclame (Google Maps fiind un produs gratuit, scoate bani din prezentarea acestora).

Si cu adaugarea unor noi posibilitati, precum street view sau incorporarea hartilor cache atunci cand nu ai semnal la telefon, Google dovedeste ca imbunatatirea unui produs deja excelent este una dintre marile lor prioritati.

Daca esti posesor de Android nu exista niciun motiv sa nu folosesti Google Maps, un sistem care promite chiar mai multe decat ofera la momentul actual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *