Invata limbi straine cu Android si abilitati utile

Te-ai gandit vreodata cate lucruri poti invata folosind smartphone-ul tau cu Android? Stiu, jocurile sunt interesante, te scapa de plictiseala etc insa nu ar fi grozav sa poti sa si inveti ceva util? La fel si cu internetul in general, avem toate informatiile disponibile la un click distanta, cea mai mare biblioteca fiind internetul, iar noi il folosim ca sa vizionam videoclipuri amuzante cu pisici pe Youtube…

Android-ul, la fel ca si internetul, poate fi folosit si pentru a invata limbi straine mai usor, sau pentru a obtine abilitati si indemanari, instaland cateva aplicatii. Si majoritatea sunt gratis… nu mai ai scuze ca trebuie sa platesti lectii costisitoare, ca nu sunt disponibile cursuri in orasul tau, si nici nu esti obligat ca in invatamant sa inveti lucruri ce nu te intereseaza.

Invata limbi straine cu aplicatiile gratis Android: eu unul cel putin am incercat sa invat mandarina(chineza), pentru ca imi plac limbile straine (daca intelegi la ce ma refer 🙂 ), si chiar daca nu am ajuns departe (devine cam greu dupa ce ai invatat deja engleza, franceza si italiana) totusi am ramas cu ceva. Va recomand si voua urmatoarele aplicatii gratuite pentru Android cu care sa invatati anumite limbi straine:

  • Duolingo te invata momentan doar engleza, e o aplicatie distractiva cu teste.
  • AnkiDroid e simpla, are multe limbi straine, te invata pronuntia insa nu e neaparat buna pentru fraze
  • Babbel poate fi utila si pentru alte limbi straine, mai usor daca vorbesti deja engleza

Alte aplicatii educative le gasesti si in categoria din PlayStore. Eu personal am folosit aplicatii cu teste auto inainte sa iau permisul categoria B, si cu siguranta acele teste m-au ajutat, am luat din prima atat sala cat si traseul (deh, daca nu ma laud eu singur atunci cine sa ma laude?), si am invatat sah de la zero instaland jocul, care iti arata toate miscarile posibile atunci cand selectezi o piesa, plus ca mi-a permis sa studiez miscarile telefonului si am ajuns sa castig cam de fiecare data, evident la nivelul cel mai usor, insa uite si alte lucruri pe care le poti invata de pe Android:

  • invata sa construiesti origami folosind telefonul, daca ti-ar place acest hobby
  • invata cum sa desenezi cu aplicatii Android
  • invata matematica cu smartphone-ul sau trucuri pentru a rezolva operatiile
  • invata cum sa dai primul ajutor cu aplicatiile de pe Android
  • invata cum sa gatesti descarcand aplicatii Android cu retete
  • chiar si lucruri „stupide”, exemplu cum sa faci avioane din hartie

Si lista poate continua, nu iti voi da exemple de aplicatii Android pentru fiecare categorie in parte, deoarece ar fi o lista lunga. E drept oricum ca in unele cazuri anumite aplicatii cate te ajuta sa desprinzi abilitati nu sunt in romana, de aceea am inceput cu aplicatiile de invatare a limbilor straine. Daca esti poliglot atunci multe lucruri iti vor fi mai usoare, poti incepe sa cauti aplicatii de cursuri, ghiduri pe Android sau aplicatii Android cu tutoriale ce te ajuta sa inveti skill-uri. Si repet, nu te obliga nimeni sa inveti un anumit lucru, poti instala ce aplicatie doresti si cand ai timp liber, cand esti in mijloace de transport in comun, sau cand esti prea plictisit de gaming sau navigat pe Facebook inveti si ceva util, nu?

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *