Microsoft Office pentru Android, Aple si IOS

Dupa 23 de ani de viata, suita de aplicatii de birou Office, a devenit foarte repede un standard de-facto al industriei software si a fost una dintre cele mai importante surse de venit pentru Microsoft. Vremurile insa se schimba iar dupa ani de zvonuri neconfirmate, suita Microsoft office a debutat pe tableta rivala iPad a celor de la Aple, intr-o forma adaptata pentru mediul tactil.

Sub diferite denumiri, suita de aplicatii Office Mobile a fost prezenta pe piata inca din vremea in care platformele Windows CE si Windows Mobile erau preferatele utilizatorilor de PDA-uri si telefoane din mediul business. Office Mobile migra ulterior pe Symbyan, Windows phone si incepand de anul trecut, pe IOS si Android. Pana acum produsul a fost optimizat doar pentru ecranele mici precum cele ale telefoanelor, oferind un set redus de facilitati de editare.

Spre deosebire de vechiul produs foarte cunoscut in randul utiizatorilor de Android noua suita Microosft Office pentru iPad este disponibila sub forma a trei aplicatii separate: Microsoft Word for iPad,Microsoft Excel for iPad si Microsoft PowerPoint for iPad. Tot spre deosebire de vechiul Office Mobile for Office 365 Subscribers, noua suita Office pentru iPad ofera un set complet de facilitati de editare, rivalizand astfel cu suita iWork de la Apple dar plusand cu o compatibilitate nativa cu formatele de documente care sunt vehiculat in mod frecvent de utilizatori.

microsoft office pentru ipad

 

Cele trei aplicatii sunt gratuite, dar utilizarea facilitatilor de editare necesita plata unui abonament Office 365. Pentru cei care nu folosesc sau doresc un abonament  Office 365, aplicatiile vor oferi doar functiile de vizualizare si prezentare. Daca adaugăm la acest pachet software si aplicaţia OneNote, care era gratuita pe platformele mobile dar care a inceput sa fie oferita fara costuri si utilizatorilor desktop, si clientul de email OWA, constatam ca Microsoft ofera in acest moment toate produsele software necesare pentru transformarea unui iPad intr-un instrument serios de lucru.

screen480x480-1

Cu aceasta ocazie, vechea suită Office Mobile for Office 365 Subscribers a fost redenumita Office Mobile si devenit complet gratuita pentru utilizatorii platformelor Android si iOS. Aceasta nu mai este dependenta de un abonament Office 365 si ofera functii de editare de baza, pentru editarea in conditii bune a documentelor complexe fiind necesară insă apelarea la o suita precum noul Office pentru iPad.

screen480x480-2

Mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *