Muzee si Colectii din Riomania aplicatie android pentru plimbareti

Salut, astazi va voi prezenta aplicatia Muzee si Colectii din Riomania, una dintre cele mai iubite aplicatii android de catre plimbareti si plimbarete, iubitori de arta si istorie.

qrcodeAceasta aplicatie este destinata celor care vor sa afle informatii despre muzeele si colectiile din Romania. Prin aceasta aplicatie esti conectat la informatie oriunde te-ai afla. Este o aplicatie bilingva (romana si engleza), ofera informatii (adresa, program, telefon, site web, descriere) despre toate cele 943 de colectii muzeale din Romania, precum si peste 5200 de fotografii. Sunt disponibile filtre de căutare variate, ce pot fi combinate, selecția putand fi realizata dupa nume, profilul muzeului (arheologie si istorie, arta, arta religioasa, etnografie, memorial, stiintele naturii, stiinta si tehnica), localitate, judet, regiune istorica (Banat, Bucovina, Crisana, Dobrogea, Maramures si Satmar, Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania) sau distanta fata de pozitia curentă a utilizatorului. Obiectivele pot fi afisate si pe harta sau într-un modul de realitate augmentata. Baza de date fiind stocata local, conexiunea la Internet este necesara doar pentru vizualizarea fotografiilor, a hartilor si pentru utilizarea facilitatilor legate de navigatie.

Aplicatia a fost realizata de catre Asociatia „Prietenii Muzeului National de Istorie a Romaniei”, in parteneriat cu Institutul National al Patrimoniului (Baza națională de date a muzeelor și colecțiilor din România – http://ghidulmuzeelor.cimec.ro) si Comitetul National Roman ICOM (Consiliul International al Muzeelor), printr-un proiect finantat de Administratia Fondului Cultural National in cadrul programului Proiecte Culturale 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *