Noua varianta a aplicatiei Google Translate

Noua varianta a aplicatiei Google Translate traduce convorbiri in timp real si semne prin apasarea unui singur buton.

De mult se tot vorbea de necesitatea unui dispozitiv care sa traduca in timp real o universalitate de limbi, dar aceasta ramanea doar in stadiul de necesitate, deoarece parea aproape imposibil. De ce aproape? Deoarece, cei de la Google pe zi ce trece sunt tot mai aproape de a deveni acest dispozitiv. Noile update-uri ale aplicatiei Google Translate par sa duca utilizarea acesteia la un cu totul alt nivel superior.

Traducerea vocala era totusi posibila cu aplicatia Google Translate inca de la sfarsitul anului 2013, dar era rudimentara, in sensul ca se putea traduce cate o fraza scurta.Varianta noua a aplicatiei in schimb, poate traduce in timp real o conversatie care are loc intre doua persoane care vorbesc limbi diferite.

nou google translate

Google Translate asadar va ofera o gama variata de limbi straine puse la dispozitia dumneavoastra, astfel incat, in prezent, se pot traduce texte in peste 90 de limbi, si pe langa aceasta, ofera si posibilitatea traducerii unei conversatii care se deruleaza intre doua persoane, in timp real, evident aici numarul de limbi straine pus la dispozitie este mult mai mic, insa este intr-o continua dezvoltare.

Asadar, pentru a folosi aceasta aplicatie in timp real, utilizatorii trebuie doar sa deschida aplicatia, si sa apese butonul de microfon. Daca se detecteaza o conversatie intr-o limba straina, in primul rand se va traduce imediat conversatia in limba nativa a utilizatorului, aparand textul pe display-ul telefonului. Apoi, utilizatorul poate apasa din nou butonul cu microfon, sa raspunda in limba nativa, iar pe ecran ii va aparea imediat traducerea in limba straina. Dupa aceasta, aplicatia detecteaza singura ambele limbi straine discutate, si nu va mai fi necesara apasarea butonului microfon. Prin urmare, cele doua persoane vor putea avea o conversatie aprope normala, folosind smatrphone-ul, sau tableta ca si interpret.

Pe langa traducerea unei conversatii in timp real, Google Translate a dezvoltat si o functie World Lens, prin care, prin simpla indreptare a lentilei camrei foto spre un text strain, de exemplu un indicator stradal, pe ecranul telefonului va aparea instant traducerea acestuia. Acest tip de traducere este unul ,,live” avand in vedere ca totul se petrece prin intermediul camerei foto. Anterior, se putea ca utilizatorul sa faca o poza unui anumit text, si apoi ulterior sa introduca poza in aplicatie pentru a traduce textul, insa acum, totul are loc mult, mult mai repede. World Lens in prezent poate traduce din Engleza in Franceza, Germana, Italiana, Portugheza, Rusa si Spaniola, insa se lucreaza intens pentru a dobandi cat mai multe limbi internationale.

World Lens traduce prin simpla indreptare a camerei spre textul in limba straina.

World Lens a fost realizat pentru a traduce inclusiv semne rutiere, meniuri ale restaurantelor, ziare locale si nu numai, absolut orice text in limbile mai sus mentionate, asupra caruia indreptati camera telefonului sau tabletei dumneavoastra.

Google a cumparat aceasta tehnologie in Mai, anul trecut, de la niste cercetatori din California, numiti Quest Visual. Aplicatia e disponibila atat pe sistemul iOS, Android cat si pe Google Glass, unde utilizatorii doar selecteaza limba in care sau din care vor sa traduca orice text, prin simpla indrepare a camerei foto a dispozitivului. World Lens traduce automat textul, si il dispune pe display-ul ecranului smartphone-ului, sau tabletei dumneavoastra. Ca si beneficiu al ultimului up-date, aceasta trasatura a aplicatiei functioneaza acum si fara conexiune de date la internet sau wireless, astfel incat, odata ce se detecteaza si se recunosc cele doua limbi straine, aplicatia va functiona dupa cum doreste utilizatorul, alegand din optiunile prezentate mai sus. Update-ul cel mai recent a prevazut evident si partea de Word Lens care in prezent functioneaza in 36 de limbi atunci cand se utlizeaza poze cu diferite texte.

Cercetarile spun ca peste 500 de milioane de persoane folosesc Google Translate in fiecare luna, astfel incat, mai mult de 1 miliard de fraze sunt traduse in fiecare zi, fapt prin care comunicarea si accesul la informatii intr-o limba straina a devenit mult mai accesibil. Update-urile din prezent aduc telefonul cat mai aproape de a cel dispozitiv care devine incet, incet un traducator universal intr-o lume in care limba nu va mai reprezenta o bariera pentru accesul la informatie, sau legaturile inter-umane.

 

Descarca Google Translate din Google Play !

 

Comentarii

  1. Leon a zis

    Am descărcat aplicația Google Translator din Google Play . Am descărcat și pachetul Offline Limba Română (cca 200 MB) , dar nu funcționează . Când vreau să traducă o frază , mă avertizează că : ,, Nu există conexiune pentru introducere vocală E2 ,, ( pachet . . . offline ?! ) .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *