Noul ceas Apple le permit utilizatorilorde la a raspunde celor care ii contacteaza chiar din incheietura, sa stinga lumina dupa ce ies din casa, sa acceseze detalii legate de zbor la aeroport, sau sa isi reitereze itinerariul cand un tren sau autobus intarzie. Totodata, ceasul va pune la curent cu informatii din domeniile care va intereseaza cel mai mult, legat de noile stiri, sau scoruri sportive, totodata e si un sistem dezvoltat de alarma, sau notificari.
Conexiunea cu iPhone-ul se face prin intermediul Bluetooth-ului si unei aplicatii special instalata pe telefon in partea de Setari Bluetooth a telefonului, unde exista un nou panel specific dezvoltat pentru cuplarea telefonului cu ceasul. Asadar, zvonurile unui Apple Watch au fost confirmate din momentul in care pe piata au aparut telefoane iPhone care la sectiunea de Setari Bluetooth anuntau un nou dispozitiv care se va lansa in viitor, si va avea specificatiile unui ceas care se va conecta la telefon prin intermediul setarii respective.
Lansarea oficiala a avut loc in 9 Martie, in cadrul evenimentului ,Spring Forward” urmand sa fie disponibil ca precomanda doar cu 10 aprilie, pe noua piete importante, si anume SUA, Marea Britanie, Germania, Australia, Japonia, China, Franţa, Canada şi Hong Kong, livrarile avand loc ulterior, incepand cu 24 aprilie. Vor exista in total 38 de variante de Apple Watch, acesta fiind structurat pe categorii. Cele trei colectii de ceasuri Apple sunt : cea standard, numita Apple Watch, cea intermediara, numita Apple Watch Sport, si cea de lux, Apple Watch Edition. Totodata, vor exista doua marimi diferite, una avand diagonala ecranului de 38 mm, destinata in principal femeilor si copiilor, si alta cu diagonala ecranului de 42 mm. Specific colectiei Sport va fi o carcasa din aluminiu, pe cand celelalte doua vor acvea carcase din inox. Compatibilitatea ceasului functioneaza doar cu iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5, iPhone 5C şi iPhone 5S.
Costurile unui Apple Watch va varia, in functie de marime, colectie si varianta, astfel incat, cel mai ieftin model, si anume Apple Watch din colectia Sport va costa undeva la 350 de dolari, iar pretul cel mai scump al unui ceas din colectia Edition va trece cu siguranta de 10 000 de dolari, unele surse spunand ca se va ajunge la aproximativ 17 000 de dolari.
Legat de autonomia bateriei, noul Apple Watch se presupune ca va dura 18 ore la o utilizare moderata, aceasta insemnand plata prin Apple Pay, si accesarea unor aplicatii populare, si necesare. Din pacate, nu a existat niciun comunicat oficial din partea companiei Apple legat de autonomia bateriei, ba mai mult, a existat o usoara evitare de a se discuta despre subiect. La lansare s-a mentionat despre tehnologia dezvolatata a incarcarii, dar totodata s-a mentionat si ca utilizatorul va trebui sa lase ceasul la incarcat ,,peste noapte” . Daca acest lucru se va adeverii, va reprezenta un minus, deoarece, deja exista pe piata alte smart watches ca si Pebble and MetaWatch care dupa o simpla incarcare dureaza pana la o saptamana. Despre acest lucru, cei de la Apple au sustinut ca ei vor sa creeze cel mai bun produs din lume, si legat de concurenta au spus ca din pacate, acestia sunt deja la a 4-a sau a 5-a incercare, si tot nu au gasit solutia.
Ceasul aduce ceva nou, si anume, o noua interfata, diferita de binecunoscutul iPhone, statement-ul companiei Apple. Specific ceasului va fi butonul digital crown care se va folosi ca buton de dial. Utilizatorii pot aplica zoom pe o mapa, sau chiar sa foloseasca butonul ca si scroll. Coronita respectiva se poate folosi si ca si buton de revenire la home screen, printr-o simpla apasare.
Totodata, prin intermediul ceasului, utilizatorul va putea controla muzica redata de telefonul iPhone, iar noile notificari sunt semnalate printr-o simpla vibratie, simtita de utilizator pe incheietura.
Ba mai mult, ceasul afiseaza mesajele primite pe telefon, si in plus, intelege intrebarile puse, si ofera raspunsuri pre-selectionate, totodata, utilizatorul avand posibilitatea si sa dicteze vocal raspunsul ce urmeaza a fi trimis de pe iPhone corespondentului. Sau, totodata, se poate ca utilizatorul doar sa vorbeasca inspre ceas si acesta sa transmita un raspuns vocal unui contact, sau doar sa il transcrie intr-un mesaj text, care apare instant pe ecranul ceasului, si al telefonului, evident.
Un minus, sau un plus, in functie de preferinte il semnifica si faptul ca nu exista tastatura pe ecranul ceasului. Asadar, mesajele se pot trimite doar vocal,sau prin intermediul emoji-urilor. Pe langa acestea, exista integrat in ceas si asistentul vocal Siri, alaturi de o multitudine de aplicatii legate de vreme, trafic, harti, navigatie, bursa, stiri, si chiar si fitness, alaturi de Facebook, Instagram, Uber, WeChat sau Twitter si altele care inca nu au fost facute publice.
Lasă un răspuns