• Acasa
  • Stiri
  • Articole
  • Jocuri android
    • Jocuri actiune-aventura
    • Jocuri curse
    • Jocuri strategie
    • Jocuri copii
  • Categorii aplicatii
    • Aplicatii Office Android
    • Securitate android
    • Utilitare Android
    • Aplicatii navigatie Android
    • Aplicatii Foto si Video Android
    • Aplicatii fitness / nutritie
  • Dispozitive Android
  • Contact

Cele mai bune aplicatii pentru Android

Sunteţi aici: Acasa / Dispozitive Android / Samsung Galaxy S6 – 6 motive pentru care Samsung a revenit in forta

Samsung Galaxy S6 – 6 motive pentru care Samsung a revenit in forta

aprilie 10, 2015 De Daniel 1 comentariu

Nu este un secret faptul ca desi ramane lider, vanzarile producatorului coreean Samsung sunt in scadere. Probabil cel mai problematic sector a fost cel al telefoanelor din gama S, care incepand cu a doua lor generatie au inregistrat un declin in popularitate. Se pare insa ca problemele sunt rezolvate prin lansarea in luna martie a aceastui an a modelului Samsung Galaxy S6 si S6 Edge , menite sa relanseze seria S si sa consolideze pozitia de lider pe piata. Mai mult decat atat, aceste produse se vor putea infrunta direct cu iPhone 6. Aceste informatii par a fi confirmate de numarul precomenzilor, care in State spre exemplu au depasit de doua ori cele inregistrate pentru predecesorul S5, estimandu-se un numar de aproximativ 50 de milioane de unitati vandute.

In primul rand, Samsung a raspuns in cele din urma nemultumirilor in ceea ce priveste materiale din care telefonul era construit, anume plasticul. Astfel, opinia generala despre modelele anterioare era ca desi foloseau o tehnologie avansata, avea un aspect ieftin (total contrar pretului) intrucat erau, in cele din urma, fabricate din plastic. Samsung galaxy S6 vine cu aceeasi constructie compacta, folosind insa aluminiul si sticla. Aspectul semimat al finisajului si faptul spatele telefonului a ramas plat de aceasta data il fac aratos, daca nu chiar atragator. Din pacate insa, modelul nu a scapat de camera proeminenta, prezenta inca de pe vremea lui S2. samsung galaxy s6

In al doilea rand, vorbind despre performanta, este clar ca s-au depuns eforturi. Procesorul Exynos 7410, avand in componenta patru nuclee ARM Cortex-A57 şi patru nuclee ARM Cortex-A53 a castigat clar lupta cu Qualcomm Snapdragon 805, fiind la ora actuala cel mai puternic procesor disponibil pe piata (unde mai punem faptul ca telefonul dispune si de 3gb RAM). Pe langa putere, procesorul ofera si o folosire mai eficienta a energiei si un risc diminuat in ceea ce priveste supraincalzirea (o problema comuna pentru predecesoare).

In al treilea rand, ca un posibil contraargument, Samsung a decis sa renunte la bateria detasabila, o decizie interesanta daca ne raportam la procesorul “monstru” de care am pomenit anterior, autonomia de 33 de ore nefiind surprinzatoare in acest sens. Cu toate acestea, acest handicap a fost oarecum ameliorat prin faptul ca multumita unei tehnologii noi, telefonul se poate incarca in nici jumatate de ora pana la 50%, fiind posibila si incarcarea wireless, necesitand evident mai mult timp.

In al patrulea rand, dispaly-ul este unul impresionant. Samsung Galaxy S6 foloseste un ecran Quad HD, avand o diagonala de 5.1 inchi (mostenite de la S5). Rezolutia de 2560×1440 ofera in schimb o densitate impresionanta de pixeli, 577 ppi (pixel per inch), in comparatie cu rivalul de la Apple ce pare modest cu ale sale 326 de pixeli per inch si o diagonala de doar 4,7. Toate acestea sunt protejate de Gorrila Glass 4.

In al cincilea rand, ca si o completare, ecranul se imbina cu o camera performanta si o inregistrare video imbunatatita. Camera de 16 megapixeli, aceeasi ca si a modelului Note 4, ofera o performanta mult mai buna in conditii de lumina slaba daca e sa ne raportam la antecesorul S5. Camera ofera un contrast bun si un nivel ridicat de detalii multumita in parte si sistemului de focalizare automata. O performanta multumitoare poate fi obtinuta si prin utilizarea camerei frontale de 5 megapixeli, care este mai slab cotata decat cea a unui Microsoft Lumia 735, spre exemplu. In ceea ce priveste captura video, nu avem motive sa ne plangem, existand insa un dezavantaj fata de rivala Apple, in sensul ca in modul slow-motion captura (HD) este limitata la 120 de cadre pe secunda.

In al saselea rand, o alta inovatie si un posibil motiv de nemultumire in randul cumparatorilor a fost renuntarea la slot-ul pentru un card extern de memorie. Tehnica aplicata si de rivali, ea este clar menita sa genereze venituri suplimentare, intrucat un card micro SD nu necesita o investie mare pentru utilizator. Telefonul este totusi disponibil in variante de 32 gb, 64 gb si chiar si 128 gb pentru cei cu adevarat pofticiosi. Acestea se vor reflecta insa si in pret care porneste de la 749 euro, ajungand la 949 euro.

In incercare de a conchide, desi ramane de vazut in ce masura va reinstaura onoarea generatiei S, si a lui Samsung intr-o oarecare masura, este cert ca Galaxy S6 are puncte forte care sa il propulseze in lupta pentru titlu. Dincolo de faptul ca procesorul puternic si ecranul impresionant sunt contracarate de lipsa slot-ului pentru card si bateria nedetasabila, rezultatul va fi decis in cele din urma de preferintele consumatorilor, S6 avand asigurat cel putin suportul entuziastilor marcii Samsung.

Distribuie pe FacebookDistribuie pe Google+

Din categoria: Dispozitive Android

Comentarii

  1. NICOLETA a zis

    iulie 16, 2015 la 11:29 am

    IMI PLAC TELEFOANELE

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cauta

Articole recente

  • SIMAP – o aplicatie de mediere artistică
  • O aplicatie de schimbat carti – Book Traders
  • TeamViewer
  • Dashlane Password Manager (manager parole Android)
  • Tiny Scanner – PDF Scanner App

Copyright © 2021 Aplicatii-Android