Specialistii sunt ingrijorati. Ce se intampla cand resetezi un Android la setarile din fabrica

Salut, in dimineata asta pe yoda.ro am gasit un articol despre securitatea sistemului Android, mai exact ce se intampla in realtate dupa ce dai revenire la setarile din fabrica. Se pare ca povestea incepe la compania AVAST, dupa ce acestia au cumparat 20 de telefoane ANDROID de pe eBay.

Baietii si fetele de la AVAST, specialisti in securitate IT s-au gandit sa cumpere de pe eBay 20 de telefoane cu sistem de operare Android. Au incercat apoi sa vada daca pot recupera datele salvate de pe un telefon care a fost resetat la setarile din fabrica. Si au reusit, scrie zdnet.com.

Astfel acestia au descoperit peste 750 de fotografii cu femei de la cele mai imbracate la cele mai dezbracate si peste 250 de selfie-uri cu ceea ce pare a fi simbolul barbatiei utilizatorilor, dupa spusele presedintelui diviziei movile a AVAST, Jude McColgan.

In total, compania de securitate IT a reusit sa recupereze nu mai putin de 40.000 de fotografii, 750 de emailuri si mesaje text, 250 de nume si adrese, si identitatile a 4 utilizatori ai telefonului. Oamenii de la Avast au reusit inclusiv sa completeze un formular bancar pentru luat bani imprumut, folosit datele unui fost utilizator al unui telefon resetat la setarile din fabrica!

„Sa-ti vinzi telefonul folosit e un mod bun de a face cativa bani, dar e posibil sa fie o amenintare la adresa intimitatii tale”, a mai spus McColgan.
Asadar, mare grija cum scapati de datele din telefon inainte de a-l da spre vanzare. Datele va pot deveni un mare dusman daca ajung pe mana unui baiat priceput cu aspiratii de imbogatire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *