Top 10 smartphone android în 2013

Terminalele sunt aranjate după preferințele mele, într-o ordine subiectivă. Fiecare are atuuri să fie pe primul loc, fiecare are probleme, deci poate fi declasat.

Am ezitat dacă să includ în top proiectul Asus Padfone.

Telefonul Padfone este la fel de bun ca modelele de pe primele locui, dar faptul că are și o tabletă îl ridică deasupra acestui clasament. Este cu totul altceva, un proiect separat care combină două gadgeturi. De-aia nu se află aici.
1) Galaxy Note 3. Chiar dacă sud-coreeni au avut probleme cu S4, Note 3 rămâne unul dintre cele mai bune terminale din 2013. Îl recomand cu căldură dacă vă puteți adapta la ecranul mare. Autonomia și performanța sunt imbatabile, iar prețul este mare. Dar cam merită banii.

2) HTC One – Super-telefon, dar se dovedește  greu de vândut iar. Taiwanezii au făcut un pariu riscant alegând o tehnologie foto/video nouă. Pasionații multimedia sunt fascinați de noua soluție cu trei senzori, dar utilizatorii obișnuiți nu înțeleg cum poate fi camera de “doar 4 megapixeli”. Prețul este destul de mare, restul dotărilor sunt excelente, dar mulți își vor pune întrebări dacă merită sau nu. După câteva luni cu el însă, îl recomand cu căldură.

3) iPhone 5S – chiar dacă Apple păstrează ecranul minuscul de 4 inch și rezoluție devenită desuetă, terminalul este de top. Performanța este excelentă, camera foto foarte bună, pe scurt este un terminal de top. Merită banii, merită upgrade dacă folosiți un 4 sau 4S. Dacă aveți 5 nu este o diferență atât de mare.

4) Samsung Galaxy S4. Telefonul aduce multe îmbunătățiri, dar nu destule. Seamănă mult cu S3. Performanța nu e atât de bună pe cât ai crede. Un S3 este mai subțire și mai finuț, iar S3 cu 4G se mișcă excelent.

5) Sony Xperia Z. Terminalul folosește display-ul de 5 inch Full HD și are dotări hardware de top. Este foarte subțire și rezistă la apă și praf. Ca minusuri – imaginea nu are cea mai bună calitate pe display, nu este foarte luminos. Amprentele se văd foarte aiurea.

5) Nokia Lumia 925 – cel mai bun smartphone cu Windows Phone 8 la ora actuală. Merită să fie în top. Trecând peste aversiunea mea față de Windows Phone, este un terminal excelent, cu design foarte bun și dotări bune. Și de asemenea are un preț bun.

6) LG Optimus G – iarăși un model exxcepțional de la LG. Problema lui? Că a apărut deja G Pro. Utilizatorii nu vor ști care versiune să o aleagă, noroc că sunt diferite la design și poți alege ce-ți place. Arată mult mai premium Optimus G.

7) Huawei Ascend Mate – cel mai mare smartphone la ora actuală și foarte bine dotat hardware. Dar este mai degrabă o tabletă mică cu display de 6.1 inch. Pentru cei care au nevoie de ecran mare și hardware puternic este reușit. Dar nu vă încape în buzunarul de la blugi.

8) Blackbery Z10 – îmi place tare mult, are hardware puternic, display excelent, camera foto ideală. Arată într-un mare fel și are autonomie bună. Dar costă foarte mult în raport cu ce oferă, nu ai aplicațiile dorite, magazinul e limitat. De asemenea, din multe puncte de vedere nici nu este un Blackberry adevărat. Interesant, dar greu de vândut.

9) Motorola Razr HD – excelent pentru orice fan Android, dar are limitări. Procesorul este dual-core, ecranul nu e Full HD, doar 1280×720 pixeli. Cu alte cuvinte, dacă acum cauți cele mai bune dotări hardware, ai alte modele la îndemână. Dar are preț bun.

10) ZTE Grand Memo – Iarăși un model cu display mare, hardware excelent, design bun. Materialele sunt cam lucioase și alunecă din mână. De asemenea ZTE mai are pînă să fie un brand recunoscut. De notat și prețul bun.

 

Lasa-mi in sectiunea de comentarii telefonul care ti-a placut cel mai mult in 2013.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *