Top Eleven Manager – manager de fotbal pentru Android

De cate ori nu se intampla sa ne uitam la un meci de fotbal si sa ne laudam ca puteam sa alcatuim o echipa mai buna decat cea pe care am vazut-o la televizor? Solutia vine din parte Nordeus, un dezvoltator de aplicatii Android din Serbia, anume Top Eleven Manager. Formata din fosti angajati de la Microsoft in 2010, echipa a lansat in acelasi an aplicatia care in prezent are 12 milioane de utilizatori activi, circa 5 milioane accesand aplicatia zilnic. Initial lansata pentru Facebook, aplicatia este disponibila si pe platforme mobile incepand cu anul 2011, iar ca o masura de popularizare, din anul 2013 antrenorul portughez Jose Mourinho este “fata jocului”.  Top Eleven Manager este o aplicatie de management de fotbal foarte complexa, care poate crea si dependenta :).top-eleven-football-manager-for-android

Popularitatea jocului nu trebuie sa mire, intrucat este extrem de bine gandit. Astfel, structurat oarecum pe un model preluat de la jocuri PC precum Football Manager, Top Eleven reuseste sa transpuna toate trasaturile unei aplicatii desktop pe planul retelei sociale. Insa desi necesita un cont pe Facebook pentru a putea fi jucat, nu necesita sa fim activi pe Facebook. Spre exemplu, in cadrul jocului ne putem imprieteni cu alti manageri, insa nu este necesar sa fim prieteni cu ei si pe Facebook. De asemenea, putem opta ca notificarile din joc sa nu ne apara pe timeline, astfel incat s-au luat masurile pentru ca jocul sa nu devina extrem de insistent.

Managerii vor fi plasati in ligi in functie de nivelul lor, fiecare sezon tinand 26 de zile, incepand din data de 3 a fiecarei luni. Ligile vor fi cuprinse din 15 echipe (inclusiv echipa utilizatorului), fiind doua meciuri cu fiecare echipa, in sistem tur-retur, exact ca si intr-un campionat din lumea reala. Primele 7 echipe vor promova in liga superioara, iar primele 4 vor participa in Champions League (numai de la nivelul 2 insa). Exact ca si intr-un campionat, fiecare echipa va participa in cupa, ce va cuprinde un numar de 128 de echipe. De cele mai multe ori jucatorii se vor intalni cu echipe conduse de alti utilizatori, fiind insa si cazuri in care unele echipe vor fi automate, generate de aplicatie (boti). Ora meciurilor va putea fi schimbata prin utilizarea de tokeni, tinand in general circa 8 minute.

Fiecare echipa va dispune de un lot initial, acesta putand fi imbunatatit pe tot parcursul sezonului. Managerul va putea lua decizii actuale, va stabili antrenamente, amicale, asezarea tactica a echipei, investitiile ce se fac in stadion si facilitatile din jur (inclusiv medicale si de antrenament). De asemenea, se vor semna contracte cu sponsori si pentru drepturile de televizare ce vor oferi atat bani, cat si tokeni, cea mai importanta „resursa” din joc. In functie de contractul pentru care s-a optat, jucatorii vor primi fie un numar de tokeni in avans, fie vor primi zilnic unul pentru fiecare zi, fiind posibil si un bonus de un token daca sunt activi patru zile la rand. Tokeni vor putea fi obtinuti si atunci cand, cu ajutorul nostru, un alt utilizator a devenit manager (referral), ori cand vindem un jucator pe care nu l-am plasat pe lista de transferuri, dar pentru care primim o oferta foarte avantajoasa, ce include si un numar de tokeni. Totodata, se pot obtine tokeni, ocazional ce e drept, atunci cand se vizioneaza clipuri video oferite de dezvoltator, ori completand anumite chestionare. Desigur, exista si posibilitatea de a se cumpara tokeni. Top Eleven Manager - aplicatie management fotbal

 

Fiecare jucator din lot va avea un anumit punctaj transpus abilitati, plasandu-l in categorii precum poor, average, good, very good, excellent, scout level. In mod evident, o echipa buna va fi compusa din jucatori cat mai buni. Ei vor putea fi dezvoltati prin antrenamente si prin meciuri, existand insa posibilitatea de accidentari daca sunt suprasolicitati. Metoda cea mai populara de a imbunatati echipa este prin transferuri, fiind posibil sa se liciteze si pentru jucatori cu abilitati speciale, precum buni pasatori, ori executanti de lovituri libere. Desi se va plati o suma de bani pentru jucator, managerii vor licita in fiecare runda cu tokeni. Datorita faptul ca la o licitatie pierduta se recupereaza banii, insa nu si tokenii, jocul necesita si abilitati de bun licitator, o tactica raspandita fiind cea de a plasa ofertele in ultimele secunde, o conectiune excelenta la internet fiind necesara in acest caz.

Managerul de fotbal pentru Android este unul surprinzator de complex pentru unul legat de Facebook, iar faptul ca este disponibil si pentru Android si iOS il fac extrem de accesibil. Cu o grafica interactiva si multe optiuni, jocul transmite oarecum senzatia de manager adevarat, mai ales ca exista posibilitatea de schimba strategia echipei in timpul meciului, avand astfel toate ingredientele pentru o aplicatie de succes.

 

Descarca Top Eleven Manager din Google Play !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *